Aproximativ 25.000 de oameni au participat la marşul anual Gay Pride de sâmbătă, de la Londra, ce a marcat 50 de ani de când homosexualitatea a fost scoasă din Codul Penal în Anglia şi în Ţara Galilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti înarmaţi şi măsuri stricte de securitate au fost implementate pentru a apăra participanţii după o serie de atacuri teroriste ce au afectat în ultimele luni Marea Britanie.

Participanţii la marş, mulţi dintre ei îmbrăcaţi extravagant, au agitat drapele-curcubeu şi baloane colorate.

Alte sute de mii de persoane erau aşteptate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la o petrecere de stradă organizată în districtul Soho.

“Este cea mai mare (paradă – n.r.) Pride din istoria Londrei şi din istoria Pride, sunt peste 1,5 milioane de oameni aici, astăzi, şi este foarte important ca londonezii să fie liberi să fie ceea ce vor să fie, liberi să iubească pe cine vor să iubească”, a spus primarul Londrei, Sadiq Khan, care s-a alăturat protestatarilor.

“Am avut câteva săptămâni îngrozitoare cu incendiul îngrozitor de la Grenfell Tower, trei atacuri teroriste, iar astăzi este numai despre dragoste”, a adăugat edilul.

“Demonstrează că cel mai bun antidot la tristeţe, întristare, doliu, este să avem un Pride grozav la Londra”, a spus el.

Scafandrul olimpic Tom Daley se numără printre cei care au luat parte la evenimentul londonez. "Este foarte important să ne amintim de ce a început Pride – nu este numai pentru distracţie, este vorba despre a face progres politic şi a ne asigura că încercăm să obţinem drepturi egale pentru fiecare persoană din lume”, a declarat el.

Palatul Parlamentului a fost iluminat în culorile curcubeului pentru prima dată pentru a celebra evenimentul, în timp ce emblema multicoloră a decorat staţiile de metrou şi mai multe magazine.

Legea privind infracţiunile sexuale, aprobată de Parlament pe 27 iulie 1967, decriminaliza actele sexuale în privat, între doi bărbaţi, dacă ambii au cel puţin 21 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.