Aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă în Moscova drept consecinţă a suspendării activităţilor companiilor străine în Rusia, a declarat, luni, primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, într-o postare pe blog, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile vor continua să implementeze planuri cu scopul de a sprijini angajaţii care riscă să devină şomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru aceste planuri, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

”Continuăm să implementăm planul de îmbunătăţire a sustenabilităţii economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaţilor care riscă concedierea. Luând în considerare subvenţiile acordate de bugetul federal, 3, 36 miliarde de ruble vor fi alocate pentru implementarea acestuia”, a mai afirmat el.

În primul rând, programul se adresează angajaţilor companiilor străine care şi-au suspendat temporar activităţile sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locul de muncă”, a mai precizat oficialul rus.

Planul de asistenţă pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în proiecte temporare şi publice şi stimulente pentru organizaţiile şi firmele care fac aceste angajări, a adăugat Sobianin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.