Aproximativ 100.000 de poliţişti şi jandarmi urmează să fie mobilizaţi în Franţa în noaptea de marţi spre miercuri, în noaptea de St. Sylvestre, a anunţat luni ministrul francez de Interne Christophe Castaner, care a anunţat o consolidare a desfăşurării militarilor şi pompierilor în contextul în care ameninţarea teroristă rămâne la un nivel ridicat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Castaner, care a participat la o reuniune cu secretarul de stat Laurent Nuñez şi Statul Major de la Ministerul de Interne, a dat asigurări că este ”indispensabilă” o menţinere a unui nivel înalt de supraveghere.

”Vom avea nevoie să fim vigilenţi, mai ales în privinţa riscului terorist, care rămâne la un nivel ridicat”, a declarat el, precizând totodată că nu a fost identificat niciun risc anume.

Cu o zi înainte de Revelion, Christophe Castaner a anunţat totodată că forţele de poliţie urmează să fie mobilizate pentru a controla circulaţia.

Noapte de St. Sylvestre este una dintre cele mai sângeroase pe drumuri, cu o medie de 15-20 de decese înregistrate în ultimii ani, faţă de 40 la începutul anilor 2000.

La Paris, unde metroul funcţionează de obicei toată noaptea de revelion, numai liniile automatizate 1 şi 14 circulă la 31 decembrie, din cauza unei greve - care se află în a 26-a zi - şi numai până la ora locală 2.15 (3.15, ora României), a anunţat RATP.

În fiecare an, 250.000-300.000 de persoane ies pe bulevardul Champs-Elysées pentru a sărbători trecerea în Noul An.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.