Aproximativ 1.000 de migranţi cubanezi au ajuns în oraşul mexican Ciudad Juarez, la frontiera cu Statele Unite, iar alţi 400 s-au alăturat unei importante caravane, alcătuite din locuitori ai unor ţări din America Centrală, care înaintează, în sud-estul Mexicului, către teritoriul american, potrivit unor surse oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cubanezi au început să sosească - 260 de persoane luni, 252 marţi, 350 miercuri şi 130 de migranţi înregistraţi joi. Alt grup aşteaptă înregistrarea”, a anunţat Enrique Valenzuela, coordonatorul unui organism care se ocupe de migranţi la Chihuahua, statul în care se află Ciudad Juarez.

Mulţi dintre cubanezii care intenţionează să ceară azil în Statele Unite au venit cu familia.

În paralel, în sudul extrem al Mexicului, aproximativ 5.000 de migranţi de diverse naţionalităţi au format caravane şi traversează statul Chiapas, la frontiera cu Guatemala, către teritoriul american, potrivit Institutului Naţional mexican al Migraţiei (INM).

Aproximativ 400 de cubanezi s-au alăturat uneia dintre aceste caravane, din care fac parte cetăţeni din Honduras, Salvador, Nicaragua şi Guatemala, în municipalitatea Tuzantan, după ce poliţia i-a împiedicat să-şi continue drumul către nord, la bordul unor autobuze.

Sute de mii de migranţi, în principal din America Centrală, trec în fiecare an frontiera de sud a Mexicului cu scopul de a ajunge în Statele Unite, în căutarea unei vieţi mai bune.

Guvernul mexican a anunţat miercuri că începe să distribuie titluri de sejur ”regionale” care limitează deplasarea migranţilor către Statele Unite în sudul ţării, cu obiectivul de a le împiedica marşul către Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump, care a desfăşurat militari la frontiera cu Mexicul şi vrea să construiască un zid pentru a-i ţine la distanţă pe migranţii clandestini, îndeamnă Mexicul cu regularitate să-i aresteze pe imigranţii clandestini pe teritoriul său şi a ameninţat în mai multe rânduri că închide frontiera între cele două ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.