Apple, grupul american considerat că a revoluţionat lumea informaticii prin telefoanele şi tabletele sale, a devenit joi prima întreprindere privată care valorează peste 1.000 de miliarde de dolari pe bursă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest prag simbolic a fost depăşit atunci când o acţiune a atins, către ora 15.50 GMT (18.50, ora României), preţul de 207,05 dolari pe Wall Street.

Întreprinderea publică PetroChina a depăşit o scurtă perioadă pragul de 1.000 de miliarde în 2007, la introducerea sa pe bursă, însă a coborât rapid sub el.

În pofida faptului că - tehnic - această etapă nu este semnificativă, brokerilor şi investitorilor de pe Wall Street le place simbolul pe care-l reprezintă cifrele rotunde.

”Bara de 1.000 de miliarde este mai ales psihologică şi trimite pieţei un mesaj de creştere şi de importanţă”, remarcă Howard Silverblatt, un specialist în indici la S&P Dow Jones Indices.

Grupul californian şi-a făcut săptămâna aceasta dovada sănătăţii insolente, anunţând o creştere de 20% a cifrei de afaceri în al doilea trimestru, mulţumită iPhone 8 şi mai ales iPhone X, al cărui preţ începe în Statele Unite la aproape 1.000 de dolari.

Pe bursă din 1980, grupul Apple nu a fost mereu atât de înfloritor, atingând falimentul în anii '90.

Însă grupul a profitat de succesul iPod, iPad şi iPhone şi a tuturor serviciilor care le sunt asociate. El prezintă de atunci performanţe-record trimestru după trimestru.

Mulţumită unor resurse considerabile, de câteva sute de miliarde de dolari în numerar, Apple a procedat, de asemenea, în ultimii ani, la numerose achiziţii de acţiuni, ceea ce a crescut automat valoarea titlului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.