Comisia Europeană (CE) a aplicat luni o amendă în valoare de 1,8 miliarde de euro, o sancţiune fără precedent, grupului american Apple cu privire la încălcarea concurenţei - ”abuz de poziţie dominantă” pe piaţa muzicii online - prin favorizarea aplicaţiei Apple Music în detrimentul altor servicii alternative, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia consideră această amendă ”proporţională cu veniturile mondiale ale Apple şi necesară pentru a fi descurajatoare”, anunţă ea.

Ea reproşează gigantului californian faptul că a ”impus restricţii” care penalizează servicii alternative de ascultare a muzicii de tip streaming în favoarea propriei aplicaţii, Apple Music.

Apple a anunţat că va face apel.

Această sancţiune ”a fost impusă în pofida incapacităţii Comisiei de a descoperi cea mai mică probă credibilă a unui pejudiciu cauzat consumatorilor” şi ”ignoră realitatea unei pieţe înfloritoare, competitive şi în creştere rapidă”, a reacţionat într-un comunicat gigantul american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.