Preşedintele Emmanuel Macron a făcut, marţi, apel la responsabilitate şi la solidaritatea francezilor în faţa epidemiei, într-o alocuţiune televizată. „Vaccinaţi-vă”, a fost mesajul clar al şefului statului francez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emmanuel Macron a anunţat o campanie cu a treia doză de vaccin contra coronavirusului, lansată în decembrie, pentru persoanele cu vârste între 50 şi 64 de ani. 

Persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor avea nevoie de un permis sanitar condiţionat de a treia injecţie, începând din 15 decembrie, a anunţat Macron în alocuţiune. „Începând din 15 decembrie, trebuie să justificaţi un rapel pentru a prelungi validitatea permisului sanitar. Vaccinaţi-vă pentru a vă proteja”.

Până în prezent, doar 3,4 milioane din 7,7 milioane de persoane eligibile (cu vârste de peste 65 de ani, victime ale comorbidităţilor, îngrijitori...) au fost revaccinate.

„Nu am terminat cu epidemia”, a explicat Macron, în ciuda vaccinării, a gesturilor barieră. „De aproape doi ani, ne conruntăm cu o pandemie excepţională”, a declarat Macron de la Élysée. „Va trebui să trăim cu virusul şi variantele sale până ce populaţia mondială va fi imunizată”, a afirmat preşedintele Republicii. 

Preşedintele francez a lansat în special un apel către cei 6 milioane de francezi care nu au primit nicio doză de vaccin până acum. 

„O persoană vaccinată are şanse mai mici de unsprezece ori să ajungă la spital. Vaccinaţi-vă pentru a putea trăi din nou normal”, a implorat şeful statului.

De asemenea, preşedintele francez a precizat că pentru moment, purtarea măştii în şcoli va fi menţinută. Pentru departamentele unde rata de incidenţă depăşeşte 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, purtarea măştii a fost reimpusă în şcoli. 

Potrivit ultimelor date ale Santé Publique France, rata de incidenţă naţională se ridică la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile (+23%).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.