Preşedintele Joe Biden ia în considerare o călătorie în Israel în următoarele zile, dar nu a fost finalizată nicio deplasare, a declarat duminică un înalt oficial al administraţiei SUA, potrivit AP. Ar fi un simbol puternic de simpatie şi sprijin în urma atacului brutal al Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O astfel de deplasare ar fi o şansă pentru Biden de a asigura personal poporul israelian că Statele Unite îl sprijină ferm. Dar ar veni pe fondul temerilor tot mai mari că o acţiune israeliană iminentă în Gaza ar putea declanşa un război mai amplu cu consecinţe umanitare devastatoare.

Prezenţa lui Biden ar putea fi considerată o mişcare provocatoare de către principalul sponsor al Hamas, Iranul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Biden a făcut, de asemenea, cele mai ferme declaraţii publice de până acum pentru a tempera Israelul după atacul din 7 octombrie, în care au murit peste 1.400 de persoane, inclusiv cel puţin 30 de cetăţeni americani, avertizând, într-un interviu pentru emisiunea "60 Minutes" a postului CBS, difuzat duminică, că Israelul nu ar trebui să reocupe Gaza.

"Cred că ar fi o mare greşeală", a spus Biden. "Ceea ce s-a întâmplat în Gaza, din punctul meu de vedere, este Hamas, iar elementele extreme ale Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian. Şi cred că ar fi o greşeală ca Israelul să ocupe din nou Gaza".

CITEȘTE ȘI Biden spune că Hamas trebuie eliminat. Oficiali americani avertizează asupra escaladării situaţiei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.