Autorităţile turce au arestat, între alţii, un important colaborator al predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de regim că este instigatorul tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de securitate l-au arestat pe Hails Hanci în provincia Trabzon (nord), la Marea Neagră, a declarat sâmbătă un oficial pentru AFP. 

Hanci este "mâna dreaptă" a predicatorului, potrivit acestui oficial.

El este însărcinat cu transferarea fondurilor destinate imamului, afirmă aceeaşi sursă.

Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în Statele Unite din 1999, dezminte că se află în spatele puciului eşuat.

Hails Hanci ar fi intrat pe teritoriul turc cu două zile înainte de încercarea militară de răsturnare a regimului preşedintelui Recep Tayyp Erdogan, pe 15 iulie, a adăugat oficialul.

Un ginere al lui Akin Ozturk - fostul comandant al Forţelor aeriene turce, arestat în cadrul anchetei cu privire la puciul eşuat şi acuzat că este unul dintre principalii suspecţi în tentativa de lovitură de stat - a fost de asemenea arestat, potrivit agenţiei proguvernamentale Anadolu, o informaţie confirmată pentru AFP de aceeaşi sursă.

Turcia a anunţat deja, sâmbătă, că l-a plasat în arest preventiv pe un nepot al lui Gülen, Muhammet Sait Gülen.

Potrivit agenţiei Dogan, o femeie pilot militar - Kerime Kurmas - a fost arestată în regiunea Yalova, la sud de Istanbul. Ea este acuzată, împreună doi piloţi bărbaţi, şi ei reţinuţi, că s-a aflat la bordul unor avioane de vânătoare- bombardiere de tip F-16 care au survolat Istanbulul în nopatea puciului eşuat. Alte publicaţii turce scriu că Kerime Kurmas ar fi singura femeie pilot de vânătoare din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.