Statul Islamic (ISIS) este departe de a fi învins şi se transformă într-o forţă militară asimetrică după ce gruparea militantă a pierdut aproape tot teritoriul pe care îl controla în Siria, a afirmat cancelarul german Angela Merkel vineri, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Statul Islamic a fost dat afară din cea mai mare parte a teritoriului, dar acest lucru nu înseamnă, din păcate, că Statul Islamic a dispărut. Se transformă într-o forţă militară asimetrică. Iar acest lucru este, bineînţeles, o ameninţare”, a afirmat Merkel.
 
Comentariile au fost făcute de Merkel la inaugurarea de la Berlin a sediului agenţiei de contraspionaj BND şi contrazic discursul preşedintelui american, Donald Trump, care a afirmat că gruparea teroristă a fost înfrântă.
 
Cancelarul a precizat că monitorizarea din Siria reprezintă o prioritate pentru BND, la fel ca gestionarea pericolelor cibernetice şi a ştirilor false. 
 
Trump a declarat miercuri că se aşteaptă la un anunţ oficial săptămâna viitoare privind înfrângerea ISIS.
 
Trump doreşte să retragă trupele americane din Siria până sfârşitul lui aprilie, un plan care a îngrijorat aliaţii europeni care se tem că Statul Islamic ar putea recăpăta putere în Siria în absenţa unui plan credibil privind pacea. 
 
„Suntem departe de a ajunge la pace în Siria”, a afirmat Merkel, care este populară printre cei 550.000 de sirieni care au găsit refugiu în Germania în 2015.
 
Noul sediu al BND, care a costat peste 1,4 miliarde de euro, va găzdui cei 4.000 de angajaţi ai companiei care se vor muta de la sediul actual de la Munchen.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.