Angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Afganistan au fost răniţi uşor în explozia unui dispozitiv exploziv artizanal, la Kabul, a anunţat Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dispozitivul a explodat în apropierea sediului Ambasadeo Rusiei, la trecerea unei maşini aparţinând misiunii ruse, a precizat marţi Moscova într-un comunicat.

Mai mulţi angajaţi ai amabsadei, care se aflau la bordul maşinii, ”au suferit contuzii uşoare”, a anunţat ministerul.

Potrivit primelor elemente, atacul viza un vehicul al forţelor afgane de securitate care însoţea vehiculul diplomatic rus, precizează Moscova.

”Cu toate acestea, nu este exclus un atentat care viza cetăţeni ruşi”, afirmă ministerul, care îndeamnă autorităţile afgane ”să ia măsuri exhaustive” în vederea asigurării securităţii personalului misiunilor ruse în Afganistan.

Ambasada Rusiei la Kabul a anunţat că impune măsuri de securitate suplimentare în vederea protejării personalului şi infrstructurilor sale, potrivit aceleiaţi surse.

În pofida unor negocieri în curs între Guvernul afgan şi insurgenţi, începând din septembrie, Afganistanul continuăsă fie devastat de violenţe care vizează în principal forţele afgane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.