O echipă de experţi den la Biroul francez de Anchete şi Analize (BEA) privind Aviaţia Civilă urmează să sosească marţi în Nepal, pentru a participa la ancheta cu privire la accidentul de duminică al unui avion aparţinând companiei Yeti Airlines, anunţă luni BEA, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeronava - un turbopropulsor de tip ATR-72 - care a decolat de la Kathmandu, s-a prăbiuşit în timp ce se apropia de aeroportul din Pokhara, cu 72 de persoane la bord.

Autorităţile nepaleze au anunţat că 69 de cadavre au fost găsite, în acest stadiu, dar esitimează că nu există ”nicio” speranţă de a găsi supravieţuitori.

BEA participă la ancheta tehnică - denumită ”de securitate” - a avioanelor din străinătate, atunci când acţionează în calitate de autorittate competentă a ţării care a construit aeronava.

ATR-72 este fabricat la Toulouse de către ATR, o filială a Airbus şi companiei italiene Leonardo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.