Un poliţist care asigura paza Capitoliului, Brian Sicknick, a murit joi din cauza rănilor pe care le-a suferit în timpul violenţelor comise miercuri de către susţinători ai lui Donald Trump, a anunţat Poliţia Capitoliului (USPC) într-un comunicat - iar bilanţul morţilor acestor violenţe a crescut la cinci, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zvonuri au circulat cu privire la faptul că poliţistul nu ar fi murit.

Susţinători ai preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului american şi au pătruns cu forţa în incintă, în timp ce aleşii certificau rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie şi victoria lui Joe Biden.

”Ofiţerul Sicknick intervenea în confruntări (...) şi a fost rănit în timp ce s-a angajat fizic cu manifestanţi”, se arată în comunicat.

Brian Sicknick a murit joi la spital, după ce i s-a făcut rău, în timp ce se întorcea la biroul diviziei sale.

O anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii circumstanţelor morţii sale, la care iau parte Poliţia Capitoliului, Departamentul Criminal al Poliţiei Metropolitane şi ”parteneri federali”, precizează Poliţia Capitoliului în comunicat.

Sicknick a intrat în Poliţia Capitoliului în iulie 2008 şi făcea parte din Unitatea primilor respondenţi, anunţă poliţia, fără să facă alte precizări şi transmite condoleanţe familiei şi prietenilor poliţistului, cerând să le fie respectată viaţa privată.

Donald Trump a condamnat joi aceste violenţe, după ce şi-a galvanizat susţinătorii printr-un discurs pe care l-a susţinut cu puţin timp înainte de violenţele sângeroase de la Capitoliu.

Trump a denunţat faptul că manifestanţi violenţi au ”profanat” sediul democraţiei americane şi a apreciat că este necesar să dea socoteală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.