Poliţia britanică a deschis o anchetă penală cu privire la acuzaţii de agresiuni sexuale ale unor copii - inclusiv a fratelui prinţesei Diana, Charles Spencer - în anii '70, într-un internat de lux din centrul Angliei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o carte publicată în martie, intitulată ”A Very Private School”, Charles Spencer, fratele primei soţii a regelui Charles al III-lea, scrie că a fost victima unor agresiuni sexuale şi pedepse corporale pe când era elev la Internatul Maidwell Hall, în anii '70.

Şcoala privată a prezentat scuze după această dezvăluire şi s-a declarat ”consernată”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Este dificil să citeşti informaţii despre practici care, din nefericire, erau unoeori considerate normale şi acceptabile la acea vreme”, afirma conducerea instituţiei, adăugând că funcţionarea şcolii a ”evoluat în mod considerabil din anii 1970”.

”CONTROLUL SĂU ASUPRA BĂIEŢILOR ERA TOTAL”

Luni, Poliţia din Northamptonshire a anunţat că a deschis o anchetă în urma unor ”investigaţii preliminare” cu privire la acuzaţii de agresiuni la Maidwell Hall.

Un purtător de cuvânt a precizat că poliţia a primit ”un anumit număr” de acuzaţii ”nerecente” şi a cerut altor victime să se semnaleze.

Charles Spencer, care a intrat la acest internat la vârsta de opt ani, afirmă în carte că a fost agresat de către o membră a echipei educative pe când avea 11 ani.

”Ea alegea un băiat în fiecare trimestru pentru a dormi cu ea şi-l folosea să aibă raporturi sexuale”, scrie el.

”Controlul său asupra băieţilor era total, pentru că eram privaţi de căldura feminină şi căutam cu disperare atenţie şi afecţiune”, adaugă el.

El scrie că a fost lovit cu crampoanele unui pantof de cricket de către un profesor de latină.

”Mullţi dintre noi am plecat de la Maidwell cu demoni cusuţi în tivurile sufletelor noastre”, subliniază el.

Charles Spencer, în vârstă de 60 de ani, conte Spencer, un fost jurnalist şi un fost membru al Camerei Lorzilor, este fratele mai mic al prinţesei Diana, moartă în 1997 într-un accident de maşină la Paris.

Regina Elizabeth a II-a a fost una dintre naşele sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.