Trevor Reed, un fost puşcaş marin american care a fost deţinut pe nedrept în Rusia timp de aproape trei ani înainte de a fi eliberat anul trecut, a fost rănit în timp ce lupta în Ucraina, a declarat marţi pentru CNN o sursă familiarizată cu această chestiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trevor Reed, care a fost eliberat în cadrul unui schimb de deţinuţi în aprilie 2022, a fost transportat la un spital din Kiev şi evacuat în Germania pentru îngrijiri medicale, a precizat sursa.

Circumstanţele rănirii lui Reed în luptă nu sunt deocamdată clare.

"Ştim că Trevor Reed a fost rănit în timp ce participa la lupte în Ucraina", a declarat un oficial al administraţiei americane pentru CNN.  "Vreau să fiu clar: Reed nu a fost implicat în nicio activitate în numele guvernului american", a subliniat oficialul. "Guvernul SUA a fost extrem de explicit în a avertiza americanii să nu călătorească în Ucraina, cu atât mai puţin să participe la luptele de acolo", a adăugat oficialul. "Ştim că domnul Reed a fost transportat cu ajutorul unui ONG în Germania, unde primeşte îngrijiri medicale", a mai spus oficialul.

Sursa CNN a repetat că guvernul american i-a avertizat pe cetăţenii săi care călătoresc în Ucraina cu intenţia de a lupta în război "că se confruntă cu riscuri semnificative, inclusiv cu riscul foarte real de a fi capturaţi sau de a muri".

Oficialul a precizat: "Statele Unite nu sunt în măsură să ofere asistenţă pentru evacuarea cetăţenilor americani din Ucraina, inclusiv a americanilor care ar putea decide să plece în Ucraina pentru a participa la războiul în curs de desfăşurare".

Ulterior, Departamentul de Stat a confirmat, prin purtătorul de cuvânt Vedant Patel, că Trevor Reed a fost rănit în Ucraina, insistând că se afla acolo în calitate de persoană particulară şi nu era implicat în nicio activitate în numele guvernului american.

"Am fost foarte clari în a avertiza cetăţenii americani să nu călătorească în Ucraina, cu atât mai puţin să participe la lupte. După cum ştiţi, nu suntem în măsură să oferim asistenţă pentru a evacua cetăţenii americani privaţi din Ucraina, inclusiv acei americani care ar putea decide să călătorească în Ucraina pentru a participa la lupte", a subliniat şi Patel.

Trevor Reed a fost rănit în urmă cu câteva săptămâni, potrivit unei persoane familiarizate cu incidentul, citate de Associated Press.

Fostul puşcaş marin a fost eliberat din custodia Rusiei anul trecut în schimbul unui pilot rus încarcerat în SUA acuzat de conspiraţie pentru trafic de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.