Americanii au sărbătorit luni Ziua Independenţei, cu focuri de artificii, parade şi târguri, iar ploaia care a căzut în multe zone ale ţării nu a ştirbit cu nimic petrecerile, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La New York, peste un milion de spectatori au sfidat ploaia şi au urmărit focul de artificii anual organizat de Macy’s. Spectacolul, care a durat aproape o jumătate de oră, a fost dominat de culorile albastru, roşu şi alb, din drapelul Statelor Unite. Peste 56.000 de artificii au fost lansate de pe barje care pluteau pe East River, în cel mai mare show pirotehnic din oraş din ultimii 16 ani. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Autorităţile au mobilizat 5.000 de ofiţeri de poliţie să asigure liniştea şi securitatea.

La Washington, preşedintele american Barack Obama a sărbătorit Ziua Independenţei la Casa Albă. Liderul a descris Statele Unite drept un “miracol” care trebuie apărat şi îngrijit, într-un discurs scurt rostit în faţa a sute de oameni strânşi pe peluză.

De asemenea, şeful statului i-a cântat “La mulţi ani” fiicei sale Malia, care a împlinit 18 ani, şi a glumit spunând că este de datoria unui tată să îşi pună fiica într-o situaţie jenantă.

Autorităţile au anulat picnicul anual organizat pentru militari, veterani şi rudele lor, din cauza ploii.

De altfel, vremea a umbrit şi focul de artificii din capitala ţării, pentru că plafonul de nori a fost foarte jos. Cu toate acestea mii de oameni s-au strâns la National Mall pentru a sărbători. Pe peluza de vest a Capitoliului a avut loc un concert impresionant. Pe scenă au urcat, printre alţii, Gavin DeGraw, Amber Riley şi Smokey Robinson,

La Philadelphia, unde a fost adoptată Declaraţia de Independenţă pe 4 iulie 1776, peterecerea a început de dimineaţă şi s-a încheiat târziu în noaptea. La ora locală 10 (17 ora României), a fost citită Declaraţia de Independenţă. Americanii au urmărit apoi o paradă spectaculoasă, la care a luat parte şi Miss America 2016, Betty Cantrell.

Au urmat o petrecere în aer liber, un concert de cinci ore, iar focurile de artificii au încheiat ziua.

Sute de mii de oameni s-au strâns pe malurile râului Charles, din Boston, pentru a urmări spectacolul pirotehnic. Acesta a fost precedat de un concert la care au luat parte, printre alţii, starurile pop Nick Jonas şi Demo Lovato, precum şi Boston Pops Orchestra.

Oraşul Bristol, din Rhode Island, a găzduit “cea mai veche petrecere continuă de 4 iulie”, ce a inclus o paradă la care au defilat 19 fanfare şi 17 care alegorice.

Bristol organizează petreceri de Ziua Independenţei încă din 1785, iar evenimentul a devenit, de-a lungul timpului, parte a identităţii oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.