Un bărbat în vârstă de 27 de ani, Matt Reums, a fost găsit - blocat de un airbag de la 20 decembrie - în camioneta sa, accidentată, după aproape o săptămână, în care a supravieţuit bând apă de ploaie până când epava a fost văzută de către doi pescari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi bărbaţi, care voiau să pescuiască pe un râu, în statul american Indiana, în apropiere de Chicago, au văzut ceva strălucitor în locul în care cursul de apă trece pe sub un pod al drumului Interstate 94, o arteră uriaşă care asigură o legătură între regiunea Marilor Lacuri şi câmpiile din nordul Statelor Unite.

Apropiindu-se, ei au văzut un bărbat blocat în spatele unui airbag.

”În momentul în care i-am atins umărul, s-a întors, se trezise. Era în viaţă şi era foarte fericit să ne vadă”, a declarat într-o conferinţă de presă Mario Garcia, care a plecat la pescuit împreună cu ginerele său.

”N-am văzut niciodată pe cineva atât de uşurat”, a adăugat el.

Ulterior, ei au sunat după ajutoare, care au intervenit cu dificultate, potrivit unor imagini difuzate de către poliţie, care surprind vehiculul încastrat în taluz, între râu şi un picior al podului.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus cu elicopterul la un spital.

Salvatori au anunţat că acesta a suferit ”răni grave”, iar viaţa îi era în pericol, anunţa marţi seara, într-o conferinţă de presă, Glen Fifield de la poliţia statului Indiana.

”Este un miracol că acest domn este în vaiţă azi şi că aceşti doi domni s-au dus la acest pârâu”, a adăugat el.

Dintr-un motiv care rămâne necunoscut, camioneta a ajuns perfect sub podul autorutier pe care circula.

Maşina era practic imposibil să fie văzută de pe drum, potrivit autorităţilor.

Supravieţuitorul miraculos le-a spus bunilor samariteni care l-au salvat că era blocat de miercurea trecută, cu aproape o săptămână în urmă, şi că nu a reuşit să ajungă la telefon.

”A spus că a strigat, a urlat, dar că nu l-a auzit nimeni”, declară ei.

El îşi datorează salvarea temperaturii blânde din weekendul Crăciunului. În noaptea de marţi  spre miercuri, însă, după ce a fost salvat, s-a făcut frig, iar tânărul ”nu avea, fără îndoială, să mai reziste o zi”, a declarat Mario Garcia televiziunilor americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.