Un american care a fost ucis luptând alături de etnici kurzi sirieni pentru a respinge Statul Islamic din oraşul Manbij, în nordul Siriei, a fost identificat drept Levi Jonathan Shirley, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shirley, care a adoptat numele kurd Agir Servan, a fost ucis pe 14 iulie, au anunţat Unităţile pentru Protecţia Poporului (YPG) joi, într-un comunicat postat pe site.

YPG fac parte din Forţele Democratice Siriene (FDS), o alianţă din care fac parte luptători sirieni kurzi şi arabi susţinută de Statele Unite, care a lansat în mai o ofensivă în vederea recuceririi acestui ultim teritoriu aflat sub controlul unor insurgenţi din cadrul Statului Islamic la frontiera dintre Siria şi Turcia.

În YPG s-au înrolat luptători străini din toată lumea, inclusiv din Marea Britanie, Germania, Canada, Australia şi Turcia.

Un reprezentant YPG anunţa în februarie că şapte occidentali au fost ucişi în confruntări cu gruparea jihadistă.

În mai, YPG a anunţat că un portughez a murit, tot în confruntări la Manbij.

FDS au evitat să lupte împotriva forţelor aliate preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi s-au concentrat asupra înfruntării militanţilor grupării extremiste sunnite Statul Islamic, în războiul care devastează Siria de peste cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.