Ambasadorul Ucrainei în SUA, Oksana Markarova, a declarat că contraofensiva împotriva ruşilor arată că forţele ucrainene au luat avânt, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este a 202-a zi de război, iar această contraofensivă, care ne-a permis deja să eliberăm mai mult de 3.500 de kilometri pătraţi de teritoriu ucrainean şi, mai important, aproape 300 de sate şi diferite aşezări, precum şi pe oamenii noştri de acolo, este unul dintre punctele de cotitură majore", a declarat Markova pentru Wolf Blitzer de la CNN. 

 Ea a adăugat că forţele ucrainene se confruntă în continuare cu dificultăţi în război. 

 "Lupta pe care o duc ruşii, bineînţeles când nu fug, este destul de mare. Şi mai ales fac atacuri foarte laşe asupra infrastructurii noastre şi pur şi simplu continuă să tragă în clădirile civile, în locuri, peste tot. Dar este un mare impuls atunci când arătăm că putem câştiga", a adăugat ea.  

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, că în regiuni de pe o suprafaţă de peste 4.000 de kilometri pătraţi au fost finalizate măsurile de stabilizare după reluarea controlului de către forţele Ucrainei. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.