Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian l-a convocat, din nou, la Quai d'Orsay, pe ambasadorul Rusiei la Paris Aleksei Meşkov , joi, după ce ambasada rusă a publicat un tweet ”indecent” cu privire la atrocităţi comise la Bucea, în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Împotriva indecenţei şi provocării comunicării Ambasadei Rusiei în Franţa cu privire la atrocităţile de la Bucea, am decis să-l convoc la Quai d'Orsay pe ambasadorul Rusiei” Aleksei Meşkov, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter şeful diplomaţiei framceze.

Ambasada Rusiei în Franţa a postat un mesaj pe Twitter, pe care l-a şters ulterior, intitulat ”platoul de filmare” şi o imagine în care apare un grup de jurnalişti pe o stradă din Bucea, prin care sugerează că masacrele civililor în acest oraş sunt o ”înscenare”.

Procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova a anunţat că rămăşiţele a 410 civili au fost găsite la Bucea şi în alte părţi în regiunea Kiev, în care trupe ucrainene au preluat recent controlul, după plecarea trupelor ruse.

Moscova dezminte că a ucis civili la Bucea, iar Kremlinul şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov evocă ”falsficări” şi ”înscenări” destinate presei.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care acuză presa occidentală de faptul că este ”complice” în această ”falsificare”, susţine că Ucraina fie a executat civili la Bucea, fie a adus cadavre în oraş în vederea unei ”înscenări”.

Ambasadorul Rusiei la Paris a fost convocat la 25 martie la sediul Ministerului francez de Externe în urma publicării pe contul de Twitter al Ambasadei Rusiei în Franţa a unei carcaturi care înfăţişa europeni lingând fesele Oncle Sam.

Franţa a anunţat luni că expulzează 35 de diplomaţi ruşi pe care-i acuză de activităţi ”contrare intereselor” franceze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.