Ambasadorul palestinian la ONU Riyad Mansour le cere vineri membrilor Consiliului de Securitate al ONU să adopte prin vot o rezoluţie privind un ”armistiţiu umanitar imediat” în Fâşia Gaza, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În două luni, Israelul a ucis şi a rănit mii de palestinieni, acuză el.

Israelul a ”asediat, distrus şi neutralizat practic toate spitalele. A bombardat brutăriile. A atacat adăposturi ONU. A atacat jurnalişti. A pus orice piedică posibilă ajutorului şi accesului umanitar”, denunţă el.

”Ajunge!”, a tunat ambasadorul, ”acesta este momentul adevărului”.

”Dacă sunteţi împotriva distrugerii şi deplasării poporului palestinian, trebuie să fiţi în favoarea unei încetări imediate a focului”, a pledat el.

Ambasadorul acuză Israelul de faptul că vrea să pună capăt problemei statului palestinian.

Benjamin Netanyahu ”caută o oportunitate să pună capăt definitiv aspitaţiilor naţionale ale poporului palestinian şi apriraţiilor de pace ale palestinienilor şi israelienilor”, denunţă el.

”Acest război face parte din asaltul care urmăreşte să pună capăt poporului palestinian ca naţiune  şi să distrugă problema palestiniană. Dacă nu împărtăşiţi acest obiectiv, trebuie să vă opuneţi războiului”, cere el.

”Acesta este războiul lui Netanyahu”, acuză el.

”Acesta este războiul coaliţiei extremiste aflate la putere în Israel. Nimeni n-ar trebui să fie atras mai mult în el. Scopul lui nu este securitatea. Scopul lui este să împiedice pentru totdeauna orice proiect palestinian de independenţă şi pace”, denunţă ambasadorul palestinian.

El a mulţumit, în deschiderea intervenţiei sale, secretarului general al ONU Antonio Guterres pentru ”efortruile sale neîncetate, pentru claritatea vocii sale, pentru că şi-a respectat misiunea sacră de a apăra Charta ONU şi pentru protecţia civililor, îndemând încă de la început la un armistiţiu umanitar imediat”.

Consiliul de Securitate al ONU şi-a amânat un vot privind un armistiţiu în Fâşia Gaza la ora locală 17.30 (sâmbătă, 0.30, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.