Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit la vârsta de 75 de ani, potrivit presei”, scria site-ul rus de propagandă Sputnik.

”Dorim să vă informăm că informaţia cu privire la moartea regelui Charles al III-lea este falsă”, a anunţat pe X ambasada britanică, într-un mesaj scris cu alb pe un fundal roşu.

Potrivit tabloidului Daily Mail, agenţia de stat rusă de presă RIA Novosti şi-a corectat o ştire iniţială precizând că aceasta avea la bază ”zvonuri”.

”Serviciul de presă al Palatului Buckingham a dezminţit zvonuri RIA Novosti despre moartea regelui Charles al III-lea”, se arată într-un mesaj al publicaţiei de propagandă.

Aceste informaţii false, răspândite în masă, intervin într-u dublu context.

Ministrul brtianic de Externe David Cameron a declarat duminică, după realegerea lui Vladimir Putin, că aceste alegeri prezidenţiale ruse nu au fost nici ”libere” şi nici ”corecte”.

Pe de altă parte, există zvonuri în centrul cărora se află familia regală, cu privire la prinţesa de Walles, Kate Middleton.

O seriede gafe de comunicare cu privire la starea sănătţii acesteia au determinat presa britanică să scrie tot felul de scenarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.