Alunecările de teren din sudul Peru s-au soldat cu cel puţin 15 morţi, 20 de răniţi şi doi dispăruţi, au anunţat luni autorităţile, care au avertizat că bilanţul dezastrului ar putea creşte, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Numărul persoanelor decedate până în prezent a crescut la 15", a declarat direcţia Institutului Naţional de Apărare Civilă din regiunea Arequipa, unde alunecările de teren şi de roci au început duminică, ca urmare a ploilor torenţiale.

Cele mai afectate au fost patru sate dintr-o zonă numită Nicolas Valcarcel.

Guvernatorul oraşului Arequipa, Rohel Sanchez, a declarat pentru postul de televiziune Canal N că "situaţia în aceste patru localităţi este foarte gravă". Pe dealurile din apropierea satelor, minerii lucrau şi au fost probabil măturaţi de ape, a spus guvernatorul.

Potrivit lui Sanchez, în toată Arequipa, aproximativ 12.000 de persoane au suferit pagube la casele lor sau au fost afectate în alt mod de dezastrul natural.

Oficialii din Arequipa au cerut guvernului din capitala Lima să declare starea de urgenţă în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.