China a plasat în carantină alţi peste un milion de locuitori, în centrul ţării, în urma descoperirii a trei cazuri asimptomatice de covid-19, cuo lună înainte de Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă de la Beijing, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile chineze aplică, de la începutul epidemiei, o strategie ”zero covid”, care constă în a face totul pentru a limita la maximum apariţia unor noi cazuri.

Intensificări sporadice ale epidemiei au avut loc cu regularitate în ultimele luni, iar China ăşi dublează vigilenţa odată cu apropierea JO de iarnă, prevăzute în perioada 4-20 februarie 2022.

Oraşul Yuzhou, situat în provincia Henan, la aproape 800 de kilometri sud de Beijing, i-a anunţat luni seara pe cei 1,2 milioane de locuitori să rămână acasă, pentru a limita răspândirea virusului.

Această măsură, a cărei durată nu a fost precizată, a fost adoptată după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de covid-19.

În tota oraşul, ”bariere sunt poziţionate în vederea unei aplicări stricte a măsurilor de prevenţie”, a avertizat primăria pe contul ofcial Weibo.

Orice ieşire din localitate este interzisă, fără autorizaţie.

China a anunţat marţi 175 de cazuri noi de covid-19, dintre care 95 la Xi'an (nord), unde 13 milioane de locuitori se află în carantină de două săptămâni.

Aceasta este cea mai strictă şi mai importantă carantină din China, de la cea din Wuhan (centru), la începutul epidemiei.

Wuhan a fost primul oraş din lume care a impus, în urmă cu doi ani, măsuri radicale în vederea opririi circulaţiei a ceea ce era prezentat atunci drept un virus misterios.

Xi'an, celebru prin aramata sa subterană de teracotă, este noul epicentru al pandemiei covid-19 în China.

Peste 1.600 de cazuri au fost înregistrate de la 9 decembrie în oraş.

Acest bilanţ oficial nu poate fi comparat, însă, cu bilanţurile zilnice anunţate în majoritatea ţărilor lumii. Însă el reprezintă un bilanţ important de cazuri în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.