Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a declarat joi că în ţară va avea loc un referendum privind schimbarea Constituţiei, potrivit agenţiei naţionale de presă Belta, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Minsk nu a precizat însă când va fi organizat acest referendum, despre care el a vorbit şi în luna august, când a început seria de proteste care îl vizează.

Protestele au izbucnit după alegerile prezidenţiale din 9 august, în urma cărora Lukaşenko a obţinut aproximativ 80% dintre voturi. Opoziţia şi susţinătorii acesteia susţin că scrutinul a fost fraudat, iar preşedintele, de 26 de ani în funcţie, refuză să demisioneze.

La finalul lunii august, Lukaşenko a spus că mai mulţi „specialişti” lucrează la proiectul de revizuire a Constituţiei şi că acesta va fi supus referendumului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.