Justiţia britanică a hotărât joi să-l plaseze pe Alex Batty - un adolescent în vârstă de 17 ani găsit în Franţa la şase ani după ce a fost dat dispărut - sub măsuri de protecţie până la împlinirea vârstei majoratului, peste două luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul a ”dispărut” în timpul unei vacanţe în Spania împreună cu mama sa şi cu bunicul său, în 2017.

El a fost găsit miercuri, în timpul nopţii, de către un şofer de livrări, în timp ce mergea de-a lungul unui drum, în apropiere de Toulouse.

El a revenit în Regatul Unit sâmbătă.

Tânărul a fost încredinţat bunicii sale, sub supervizarea justiţiei.

”Alex este, într-un mod întru totul de înţeles, îngrozit de publicitatea care înconjoară situaţia în care se află”, a declarat judecătoarea Sarah Singleton, la o audienţă, la Manchester.

Timp de şase ani, adolescentul, mama sa şi bunicul său au dus o viaţă nomadă, fără să rămână niciodată mai mult de câteva luni în acelaşi loc - mai întâi în Maroc, iar apoi în Pirineii francezi.

O anchetă cu privire la circumstanţele dispariţiei sale este în curs în Regatul Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.