Premierul britanic Theresa May a anunţat duminică, în urma unei şedinte a Comitetului de urgenţă COBRA al Guvernului, după atacul de sâmbătă seara soldat cu şapte morţi şi aproape 50 de răniţi, că luni se va relua campania electorală, iar joi vor avea loc alegerile generale pe care le-a convocat, relatează The Associated Press, Reuters şi BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A venit vremea să se spună că ”este destul” în privinţa luptei împotriva terorismului, a declarat premierul, potrivit BBC.

”Nu putem şi nu trebuie să pretindem că lucrurile pot continua ca acum”, a spus ea.

Ea a anunţat că alegerile vor avea loc, aşa cum au fost prevăzute, joi.

Premierul a condamnat dur atacurile teroriste de la Londra şi Manchester - ”este destul” - şi a subliniat că sunt necesare măsuri mai dure, întrucât ”terorismul generează terorism”, iar atacatorii se copiază unii pe alţii.

Ea a făcut aceste declaraţii la o zi după ce şapte civili au fost ucişi în zona London Bridge, al treilea atac sângeros comis în Marea Britanie începând din martie încoace.

May a spus că aceste atacuri nu au legătură între ele, însă toate au la bază ”o singură ideologie a răului”, potrivit căreia valorile Occidentului sunt incompatibile cu islamul.

Ea a dezvăluit, de asemenea, că autorităţile britanice au dejucat cinci comploturi credibile începând din martie şi până în prezent.

În această declaraţie de presă pe care a făcut-o duminică în faţa numărului 10, pe Downing Street, premierul britanic a subliniat că trebuie să se facă mai mult împotriva terorismului ”aici, acasă”.

”Am făcut progrese semnificative în ultimii ani, însă există, să fim sinceri, prea multă toleranţă faţă de extremism în ţara noastră”, a declarat ea, citată de BBC.

”Aşadar avem nevoie să fim mai robuşti în a-l identifica şi a-l eticheta în tot sectorul public şi în întreaga societate”, a continuat ea.

”Acest lucru va necesita unele conversaţii dificile şi adesea stânjenitoare”, recunoaşte ea, ”însă întreaga noastră ţară trebuie să fie unită în a ataca acest extremism, iar noi trebuie să ne trăim vieţile nu într-o serie de comunităţi separate, segregate, ci ca un adevărat Regat Unit”, a spus ea.

În urma şedinţei COBRA, May a apreciat că este necesar să se lupte împotriva terorismului şi a apreciat că este necesar ca Londra  să coopereze cu liderii comunităţii internaţionale cu scopul de a închide zone ale Internetului folosite de terorişti pentru a comunica.

May a pledat în favoarea încheierii unui acord internaţional care să ”reglementeze spaţiul cibernetic”, în care extremiştii găsesc ”spaţii sigure”.

”Nu putem permite acestei ideologii spaţul sigur de care are nevoie pentru a se reproduce. Cu toate acestea, este exact ceea ce furnizează Internetul şi marile companii care furnizează servicii pe Internet”, a subliniat ea.

Premierul a oferit informaţii şi despre răniţii în atacul de sâmbătă seara.

Cel puţin 48 de persoane au fost rănite în atac şi primeau îngrijiri în spitale.

Unele dintre ele prezintă răni ”care le pun viaţa în pericol”, a spus ea, fără să ofere detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.