Alegerile prezidenţiale americane au generat peste 570 de milioane de tweeturi într-un an de campanie, dintre care aproape zece milioane în ultimele 24 de ore, un volum de şase ori mai mare decât în alegerile din 2016, potrivit unor date compilate de Visibrain, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Franţa s-au publicat aproximativ 1,7 milioane de tweeturi, într-un an de campanie electorală americană, de două ori mai multe decât în 2016.

Trump îşi devansează adversarul democrat, Joe Biden, de un an de zile, în privinţa popularităţii pe Twitter - preşedintele apărând în de trei ori mai multe tweeturi decât rivalul său -, însă în ultimele 24 de ore această diferenţăă s-a redus puternic, potrivit Visibrain.

Începând de marţi s-au publicat peste nouă milioane de mesaje despre Biden, iar despre Trump 17 milioane, potrivit aceleiaşi surse.

Această mobilizare în alegerile americane pe Twitter apare şi în presa franceză, în care, în 2020, s-au scris de trei ori mai multe articole decât la alegerile din 2016 şi de şapte ori mai multe decât la realegerea lui Barack Obama, în 2012, potrivit altui studiu, publicat de platforma de supraveghere Tagaday.

Potrivit acestui studiu, Donald Trump este, începând din 2017, a doua cea mai citată personalitate în presa franceză, după Emmanuel Macron.

Cu titlu de comparaţie, Barack Obama, preşedintele Statelor Unite în perioada 2009-2017, nu a urcat niciodată mai sus de locul 14 în acest clasament.

De la începutul anului, vizibilitatea lui Donald Trump în presa franceză este de două ori mai mare decât a adversarului său Joe Biden, care a urcat de pe locul 78 al clasamentului, pe care se afla în urmă cu un an, pe locul şapte la 30 octombrie, potrivit studiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.