Preşedintele ales american Joe Biden a anunţat noi nominalizări în viitorul său Cabinet, marcate de diversitate, între care numirea lui Susan Rice la conducerea Consiliului Politic Intern al casei Albe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fosta consilieră însărcinată cu securitatea naţională a lui Barack Obama, Susan Rice, o afroamericană în vârstă de 56 de ani, ”este una dintre cei mai experimentaţi orificali guvernamentali din ţara noastră şi are competenţele necesare pe care să pună în beneficiul puterii Guvernului federal cu scopul de a-i servi pe americani”, a anunţat joi, într-un comunicat, echipa de tranziţie a lui Joe Bidemn.

O fostă ambasadoare a Statelor Unite la ONU, Susan Rice s-a aflat între favoriţii la postul mult mai expus mediatic de secretar de Stat, atribuit până la urmă lui Antony Blinken.

Ea a fost prezentată în vară drept o posibilă parteneră de cursă a lui Joe Biden şi candidată la vicepreşedinţie, un post care urmează să fie ocupat de către Kamala Harris.

Preşedintele ales democrat a prezentat, de asemenea, o serie de alte nominalizări.

El l-a nominalizat pe Tom Vilsack la postul de secretar al Agriculturii, un post pe care acesta l-a deţinut aproape în toată preşedinţia lui Obama (2008-2016).

Biden a nominalizat-o pe aleasa din Camera Reprezentanţilor Marcia Fudge la postul de secretar al Locuinţei, iar pe Denis McDonough - un fost şef de cabinet al lui Barack Obama - la conducerea Departamentului Veteranilor.

El a nominalizat-o pe Katherine Tai - o fostă avocată specializată în probleme de liber-schimb şi privind China - în postul influent de Reprezentant al Comerţului (USTR).

În cazul unei confirmări în Senat, Katherine Tai ”va fi prima americană de origine asiatică şi prima femeie de culoare în acest post”, subliniază echipa lui Biden.

Una dintre vocile puternice ale Congressional Black Caucus - grupul parlamentar al aleşilor afroamericani -, Marcia Fudge va fi ”prima femeie din ultimii 40 de ani şi a doua femeie de culoare din istorie” la conducerea Departamentului Locuinţei.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, care insistă asupra ”competenţelor” nominalizaţilor, apreciază citat într-un comunicat că acest grup ”va aduce cel mai înalt nivel de exprienţă, compasiune şi intergritate în vederea soluţionării problemelor şi lărgirii perspectivelor americanilor împotriva durelor provocări” actuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.