Ahmet Yener, preşedintele Consiliului Electoral Suprem al Turciei, care anunţă cifrele oficiale ale alegerilor, a declarat duminică seara că până în prezent în sistem au fost introduse puţin peste 47% din voturile exprimate în ţară şi 12,6% din voturile din străinătate, ceea ce ar putea însemna că anunţarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidenţiale ar putea întârzia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie făcute în faţa sediului Consiliului, oficialul a respins, totodată, acuzaţiile opoziţiei potrivit cărora ar fi întârziat publicarea rezultatelor.

"În acest moment, nu există nicio întrerupere sau întârziere în introducerea datelor la Consiliul Electoral Suprem", a declarat el, adăugând că aceste date sunt împărtăşite partidelor politice "instantaneu".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Rezultatele care vin de la secţiile de vot sunt trimise la consiliile electorale de circumscripţie şi de acolo la consiliile electorale provinciale. Acesta este modul în care datele sunt procesate în sistem", a adăugat el.

Asta ar putea însemna că va mai dura până când vom avea un rezultat oficial, notează CNN.

Datele prezentate de presa turcă arată că cel mai probabil va exista un al doilea tur de scrutin la 28 mai, niciunul dintre candidaţi nereuşind să depăşească pragul necesar de 50 la sută din voturi. Potrivit datelor obţinute după procesarea a 93 la sută din voturi, preşedintele în exerciţiiu Recep Tayyip Erdogan are 49,67 la sută din voturi şi va intra în turul al doilea cu Kemal Kilicdaroglu, candidatul opoziţiei unite, care ar avea 44,59 la sută din voturi. În turul al doilea s-ar putea dovedi esenţiale voturile alegătorilor celui de-al treilea candidat, Sinan Ogan, care are 5,29 la sută din sufragii. 

Foto: captură video
Foto: captură video
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.