Kemal Kilicdaroglu, candidatul opoziţiei la alegerile prezidenţiale din Turcia, a promis, într-un discurs, că va obţine victoria în turul doi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este plăcut că rata prezenţei la vot se apropie de 90 la sută şi că procesul continuă cu maturitate democratică. În ciuda tuturor calomniilor şi insultelor sale, Erdogan nu a obţinut rezultatul aşteptat. Nimeni nu ar trebui să se entuziasmeze că s-a terminat totul. Alegerile nu se câştigă de la balcon. Dacă naţiunea noastră spune să fie turul al doilea, aşa să fie. Vom câştiga cu siguranţă aceste alegeri în turul doi. Toată lumea va vedea asta. Erdogan nu a reuşit să obţină votul de încredere aşteptat din partea poporului. Peste 50 la sută vor schimbarea”, a spus Kilicdaroglu.

El a menţionat, potrivit Haberturk, că în următoarele 15 zile va face totul pentru “a aduce legea şi dreptatea pentru Turcia”. “Poporul poate fi sigur că vom câştiga şi că vom aduce democraţia în această ţară”.

Conform datelor prezentate de aa.com.tr, după deschiderea a 98,41 la sută din urnele de vot şi numărarea voturilor, Recep Tayyip Erdogan are 49,34 la sută (26.546.091), în timp ce Kilicdaroglu are 45 la sută (24.207.240). Al treilea caandidat, Sinan Ogan, are 5,23 la sută (2.813.457).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.