Un comandat de poliţie din statul Arkansas, în sudul Statelor Unite, a fost nevoit să demisioneze după ce a îndemnat la uciderea unor ”trădători” democraţi pe reţele de socializare, în urma victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Poliţiei din orăşelul Marshall Lang Holland şi-a exprimat furia împotriva alegerii lui Je Biden pe Parler, o reţea de socializare prizată de extrema dreaptă americană.

”Nu-i lăsaţi niciodată să uite că sunt trădători şi că nu au niciun drept să trăiască în această republică după ceea ce au făcut”, a scris el, potrivit unei capturi de ecran a uneia dintre mesajele pe care le-a şters luni.

”Moarte tuturor democraţilor marxişti!”, proclama el în alt mesaj.

”Nu luaţi prizonieri, nu lăsaţi niciun supravieţuitor”, îndemna el.

În alt mesaj, acest funcţionar din Marshall, situat la 180 de kilometri nord de Little Rock, capitala statului Arkansas, şeful poliţiei a postat o imagine cu democraţi, între care Hillary Clinton şi Barack Obama, în uniforme de deţinuţi şi cu mesajul ”mă rog pentru ca toţi din această imagine să fie spânzuraţi şi tăiaţi bucăţi!!!”.

Lang Holland a demisionat în weekend din cauza emoţiei provocate de îndemurile sale la violenţă.

”Oraşul Marshall nu susţine şi nici nu cauţionează intimidarea sau ameninţările la violenţă împotriva cuiva, indiferent de orientarea sa politică”, a reacţionat într-un comunicat primarul Kevin Elliott.

”Noi suntem o comunitate primitoare care încearcă să construiască cu umilinţă un viitor radios TUTUROR cetăţenilor săi”, insistă primarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.