Secret Service, o unitate specială din cadrul poliţiei americane însărcinată cu protecţia preşedintelui american şi oficialilor de rang înalt, urmează să-şi suplimenteze efectivul la Wilmington, în Delaware, în contextul în care candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden se apropie de o victorie în alegerile prezidenţiale, dezvăluie în ediţia de vineri The Washingotn Post (WP), relatează AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secret Service urmează s-şi suplimenteze oamenii la Wilmington, în Delaware, unde se află Biden, după ce echipa de campanie a democratului a anunţat serviciul că îşi desfăşoară în continuare activitatea la Centrul Convenţiilor din oraş şi că Biden ar putea să susţină un discurs important acolo.

Această agenţie federală l-a protejat pe Joe Biden pe când era vicepreşedintele lui Barack Obama, iar apoi din nou, începând din martie, potrivit CNN, după ce a obţinut victoria în alegerile primare democrate şia devenit candidatul democrat la preşedinţie.

În Statele Unite, candiaţii la fotoliul de la Casa Albă sunt protejaţi de către Secret Service.

Dispozitivul candidaţilor nu este la fel de important ca al preşedintelui, însă devine comparabil, în cazul în care un candidat obţine victoria în alegeri şi devine ”preşedinte-ales”, până când este învestit în funcţie, la 20 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.