Rezultatul alegerilor prezidenţiale de marţi în statul american Pennsylvania ar putea fi cunoscut peste două zile, declară ofciali locali pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă totul continuă în acest ritm, vom avea rezultate totale în următoarele două zile”, a declarat miercuri la CNN Al Schmidt, un reprezentant al oraşului Philadelphia, un fief democrat în Pennsylvania.

Acest stat situat în Nord-Estul american poate stabili rezultatul alegerilor prezidenţiale, în contextul în care desemnează 20 de mari electori.

Potrivit ziarului New York Times, 75% din voturile exprimate au fost numărate în Philadelphia, iar Donald Trump a obţinut un scor de 55,1%.

AP ÎI RĂSPUNDE LUI TRUMP, DUPĂ CE REVENIDCĂ VICTORIA ÎN NORTH CAROLINA ŞI GEORGIA

Donald Trump a anunţat că a obţinut victoria în alegeri în statele North carolina şi Georgia.

Agenţia americană de presă Associated Press (AP), cu sediul la New York, a publicat douăteste în răspunde revendicărilor preşedintelui american în exerciţiu.

”Noi am câştigat clar în North Carolina, unde suntem înainte cu 1,7%, adică 77.000 de voturi, unde  mai sunt 5% (voturi nenumărate). Ei nu ne pot prinde din urmă”, a declarat miercuri Trump într-o alocuţiune la Casa Albă, în care a revendicat victoria în alegeri.

”Trump deţine efectiv un avans de 76.000 de voturi în acest stat, miercuri dimineaţa (ora locală), însă este prea devreme pentru confirmarea victoriei (sale). Mai sunt de numărat 200.000 de buletine de vot (...). Voturile prin corespondenţă pot fi luate în calcul până la 12 noiembrie, iar (la acest capitol) Biden îl depăşeşte cumult pe Trump”, îirăspunde AP.

De asemenea, ””noi am câştigat clar Georgia. Suntem în faţă cu 2,5% sau 117.000 (de voturi) şi mai sunt doar 7% voturi de numărat”, a mai declarat Trump în alocuţiunea de la Casa Albă.

”Este prea devreme pentru a confirma” o victorie a luiTrump, subliniază din nou AP, care estimează că ”4% din buletinele de vot nu au fost numărate, inclusiv două circumscripţii în care Joe Biden este pe cale să obţină o victorie”.

Mai multe circumscripţiidin Atlanta şi-au întrerupt numărarea voturilor, după ce s-au confruntat cu probleme tehnice, mai scrie AP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.