Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale americane de marţi Joe Biden a obţinut o majoritate a voturilor în statul Maine, potrivit postului Fox News şi ziaruluiThe New York Times (NYT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest stat deleagă patru mari electori şi foloseşte sistemul proporţional în alocarea acestora, la fel ca Nebraska - un mare elector pentru fiecare dintre cele două districte ale statului şi doi la nivelul întregului stat.

Democratul obţine trei mari electori, iar unul urma să fie atribuit.

El deţine astfel 238 de mari electori, iar Donald Trump 213.

Pentru a obţine o victorie, este necesar ca un candidat să obţină voturile a 270 de mari electori.

Joe Biden a obţinut de asemenea o victorie în Arizona, care îi furnizează 11 mari electori, potrivit Fox News şi agenţiei americane de presă Associated Press (AP).

Aceasta este o primă mare înfrângere a lui Donald Trump, în contextul în care acest stat nu a mai votat cu un democrat în alegerile prezidenţiale din 1996.

AP a atribuit acest stat candidatului democrat la puţin timp după ce a Donald Trump a revendicat victoria în alegerile prezidenţiale - fără să fi obţinut în mod oficial cei 270 de mari electori necesari - şi a anunţat că va sesiza Curtea Supremă cu privire la ”fraude”.

Fox News l-a dat învingător pe Joe Biden în acest stat de mai multe ore - o decizie criticată de campania republicanului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.