Joe Biden nu a revendicat încă în mod oficial victoria în alegerile prezidenţiale în Statele Unite de marţi şi aşteaptă rezultatele, însă echipa sa de campanie i-a lansat deja site-ul de tranziţie, intitulat sobru Biden-Harris Transition, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adresa site-ului este buildbackbetter.com (să reconstruim mai bine), unul dintre sloganurile de campanie ale lui Joe Biden, vizează să pregătească tranziţia între cele două administraţii.

Site-ul de web a apărut la câteva minute după anunţarea victoriei lui Biden în Michigan, unul dintre statele-cheie în alegerile prezidenţiale americane de marţi.

Pe site apare deocamdată doar o fotografie a fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama şi un text scurt, în care se vorbeşte despre planul de relansare pe care doreşte să-l lanseze Joe Biden ca răspuns în criza covid-19.

”Poporul american va stabili cine va servi ca viitor preşedinte al Statelor Unite. Voturile sunt numărate în continuare în ma imulte state din ţară”, aminteşte în primul rând echipa de campanie a candidatului democrat.

Însă, în contextul în care ţara se confruntă cu numeroase crize, ”de la o pandemie la o recesiune a economiei, de la modificări climatice la nedreptăţi rasiste”, echipele sale afirmă că vor să fie pregătite pentru ca o nouă eventuală administraţie Biden-Harris să fie operaţională ”încă din prima zi”.

Joe Biden înregistra joi 253 de mari electori potrivit estimărilor CNN şi până la 264 potrivit altor publicaţii.

Este vorba despre un avans confortabil faţă de Donald Trump, care oscilează între 213 şi 214 de mari electori.

Locatarul Casei Albe denunţă ”fraude” şi contestă rezultatele în anumite state.

Echipa de campanie a preşedintelui a sesizat că a sesizat justiţia, căreia-i cere să suspende numărarea voturilor în Michigan şi Pennsylvania, unde Trump este necesar să obţine victorii, dacă vrea să spere la o realegere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.