Donald Trump şi Joe Biden au lansat încă de miercuri acţiuni de strângeri de fonduri, în urma furtunii judiciare lansate de către preşedintele republican în exerciţiu, care încearcă să obţină în justiţie o renumărare a voturilor exprimate în alegerile prezidenţiale de marţi în anumite state-cheie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proceduri judiciare, dar şi renumărarea în sine a voturilor ar urma să coste fiecare parte milioane de dolari.

Anturajul lui Trump a sesizat justiţia în Michigan şi ameninţă să o facă în Wisconsin, dar şi în Nevada, în cazul în care Biden obţine o victorie în acest stat.

Site-ul de ştiri politice The Hill scrie că preşedintele în exerciţiu se află deja într-o poziţie financiară dificilă în ultimele săptămâni.

Biden a intrat în ultima linie dreaptă, în octombrie, cu 177 de milioane de dolari, iar Trump cu 63 de milioane.

Astfel, echipa lui Trump este necesar să strângă noi fonduri în vederea susţinerii unei eventuale gherile judiciare.

Ea a început să trimită, de miercuri, e-mailuri şi mesaje simpatizanţilor, în care acuză democraţii de faptul că ”fură alegerile”.

”Am nevoie de AJUTORUL VOSTRU pentru a mă asigura că am resursele necesare pentru a apăra rezultatele. Nu putem lăsa această MAFIE de stânga să ne slăbească alegerile. Le cer apărătorilor mei cei mailoiali şi feroce, ca voi, SĂ LOVEASCĂ LA FIECARE LOVITURĂ”, se arată într-un astfel de e-mail, la al cărui subiect scrie ”Exact cum am prevăzut”.

Tonul pe care echipa de campanie a lui Biden se adresează susţinătorilor săi este asemănător.

Directoarea campaniei lui Biden, Jen O' Malley, a trimis bazei electorale democrate un e-mail cu subiectul ”Donald trump nu va fura alegerile”.

”Ne confruntăm cu cel mai mare şi mai total efort judiciar constituit vreodată. S-ar putea prelungi mai multe săptămâni, aşadar mă adresez vouă pentru a vă cere să plătiţi 25 de dolari la «Fondul de luptă pentru Biden» pe care tocmai l-am deschis”, se arată în e-mail.

Pe site-ul fondului, democraţii dau asigurări că ”donaţia dumneavoastră este, chiar în acest moment, absolut decisivă pentru alegerea lui Joe, a lui Kamala şi democraţilor în întrega ţară, iar noi contăm pe un val de donaţii pentru a finanţa tot ceea ce trebui să realizăm în continuare”.

"Biden Fight Fund" acceptă, însă, donaţii cu mult mai mari de 25 de dolari.

Pe site se îndeamnă la donaţii de până la 1.000 de dolari, iar cei bogaţi sunt îndemnaţi să doneze cât doresc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.