Autorităţile belgiene l-au arestat pe presupusul complice al teroristului care s-a aruncat în aer la metroul din Belgia, complice care a fost filmat de camerele de supraveghere cu un rucsac mare în spate şi care era căutat de forţele de ordine, a declarat o sursă apropiată anchetei, care a precizat că suspectul se numără printre cei şapte oameni reţinuţi joi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avem indicii clare că acesta este suspectul căutat de câteva zile. Procesul de identificare este încă în curs”, a spus sursa citată, referindu-se la bărbatul care a intrat în staţia de metrou Maelbeek împreună cu kamikazele Khalid El Bakraoui.

Între timp, forţele de ordine îl caută în continuare pe teroristul cu geacă deschisă la culoare şi pălărie filmat pe aeroportul din Bruxelles.  Acesta ar fi Mohammed Abrini, în vârstă de 30 de ani, unul dintre complicii lui Salah Abdeslam în atacurile de la Paris.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Abrini, un belgian a cărui familie a alertat poliţia că ar putea fi unul dintre autorii masacrului din toamnă de la Paris, este vizat de un mandat internaţional de arestare. El a fost filmat într-una dintre maşinile folosite în atentatele din capitala Franţei.

Mohamed Abrini este originar din Molenbeek, o suburbia a Bruxelles-ului pe unde au trecut numeroşi jihadişti belgieni. El ar fi mers la un moment dat în Siria, pentru a se alătura jihadiştilor.

De altfel, fratele său mai mic a murit acum un an şi jumătate în Siria, unde lupta alături de Statul Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.