Numele celui de-al doilea suspect în cazul otrăvirii fostului spion rus, Sergei Skripal, este Alexander Mishkin, conform site-ului de investigaţii Bellingcat, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a călătorit sub numele de Alexander Petrov, dar este în realitate un medic care lucrează pentru serviciile secrete din Rusia, GRU.

Luna trecută, Bellingcat a informat că numele primului suspect este Anatoliy Chepiga, lucru negat de Rusia. Mai multe detalii privind felul în care a fost identificat al doilea suspect vor fi făcute publice marţi.

Bellingcat susţine că l-a identificat pe suspect folosind declaraţii ale persoanelor care îl cunoşteau şi o copie scanată a paşaportului său.

Site-ul precizează că atât paşaportul său real, cât şi cel fals, cu care a călătorit în Marea Britanie, au aceeaşi dată a naşterii.

El ar fi fost recrutat de serviciile secrete din Rusia în timp ce studia medicina şi a călătorit de mai multe ori în Ucraina, inclusiv în timpul perioadei tensionate din 2013.

Fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu noviciok în martie. Ei au supravieţuit, însă Dawn Sturgess - o britanică fără legătură cu atacul iniţial - a murit după ce a fost otrăvită cu aceeaşi substanţă.

Guvernul britanic i-a acuzat pe cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov de acest atac. Londra susţine că sunt agenţi sub acoperire ai serviciilor militare ruse de informaţii GRU.

Rusia a negat mereu acuzaţiile, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că suspecţii sunt civili.

Cei doi au apărut la televiziunea rusă de stat şi au spus că au vizitat, ca turişti, Catedrala din Salisbury.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.