Un convoi de camioane care transportă ajutoare umanitare destinate Venezuelei, care a plecat sâmbătă din oraşul columbian Cucuta către frontiera dintre cele două ţări, în pofida interdicţiei de a intra în ţară impusă de preşedintele socialist Nicolas Maduro, şi urmau să fie descărcate pe Podul Simon Bolivar, de partea columbiană a frontierei, după care un lanţ umanitar urma să treacă ajutoarele de partea venezueleană, a anunţat sâmbătă agenţia columbiană însărcinată cu migraţia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, recunoscut de aproximativ 50 de ţări drept preşedinte interimar al ţării, s-a urcat la volanul unui camion.

De partea venezueleană a frontierei, armata a folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, pentrua respinge zeci de parlamentari şi susţinători ai opoziţiei care se îndreptau către frontierăpentru a aştepta ajutoarele provenind din Columbia, a constat un jurnalist Reuters.

”Ajutorul umanitar este definitiv în drum către Venezuela (...), pentru a salva vieţi (...)”, a declarat Juan Guaido într-o conferinţă de presă, alături de trei preşedinţi din America Latină, între care preşedintele columbian Ivan Duqie.

Parlamentarul din opoziţie Miguel Pizarro a anunţat presa, la Caracas, că un prim camion cu ajutoare a intrat din Brazilia în Venezuela.

Această informaţie a fost infirmată de un jurnalist AP.

Potrivit unui jurnalist Reuters, camionul se afla pe teritoriul venezuelean, însă nu a trecut de postul de control vamal.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a refuzat accesul ajutoarelor de urgenţă, destinate populaţiei afectate de penurie, apreciind că această operaţiune umanitară reprezintă o intervenţie armată a Statelor Unite, care vor să-l îndepărteze de la putere.

Administraţia americană ar putea impune noi sancţiuni săptămâna viitoare, în cazul în care convoaiele umanitare rămân blocate în weekend.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.