Jurnaliştii Washington Post au dezvăluit că agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au anchetat în urmă cu un an un consilier al campaniei Trump, fiind îngrijoraţi că acesta lucra pentru Rusia. Aceasta este prima confirmare a faptului că agenţiile guvernamentale au monitorizat echipa republicană înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, agenţii au obţinut un mandat pentru a-i intercepta comunicaţiile lui Carter Page de la Curtea de Supraveghere pentru Informaţii Externe (FISA).

FBI a argumentat în faţa instanţei speciale că există o cauză probabilă de a crede că fostul bancher de la Moscova lucrează în continuare pentru Rusia.

Mandatele FISA nu sunt niciodată date publicităţii. Reprezentanţii FBI nu au răspuns faţă de materialul din Washington Post.

De asemenea, mandatul a fost emis de către instanţă pentru că agenţia guvernamentală conducea o investigaţie de contrainformaţii cu privire la implicarea ruşilor în alegerilor prezidenţiale, o operaţiune care a avut drept scop creşterea electoratului preşedintelui Donald Trump, care s-a arătat mult mai favorabil politicii lui Vladimir Putin.

FBI şi-a început ancheta în iulie 2016, adică atunci când Donald Trump a primit nominalizarea la Convenţia Partidului Republican.

Agenţii au încercat să stabilească dacă a existat vreo legătură directă între campania Trump şi Moscova.

Preşedintele Trump a catalogat adeseori investigaţia cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale ca fiind o discuţie falsă, acuzându-l între timp pe Barack Obama pentru presupusa interceptare a comunicaţiilor din Trump Tower.

Miliardarul republican nu a oferit niciodată dovezi care să susţină acuzaţiile împotriva administraţiei Obama.

În martie 2016, actualul preşedinte l-a numit pe Pahe în mica sa echipă de consilieri pe politică externă, iar acesta a participat la Convenţia Partidului Republican, unde s-a întâlnit cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak.

Ulterior, Page a fost renegat de campania republicană, în parte pentru că atrăgea o atenţie nedorită prin vizitele sale dese la Moscova.

Numele Carter Page a apărut în controversatul dosar realizat de fostul spion britanic Christopher Steele cu privire la legăturile dintre Trump şi Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.