Toţi cei 955 de muncitori captivi într-o mină de aur din Africa de Sud în urma unei pene de curent au fost aduşi în siguranţă la suprafaţă, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei erau captivi de miercuri noapte, atunci când a avut loc o pană de curent.

Mina Beatrix, acolo unde s-a petrecut accidentul, din oraşul Welkom, este deţinută de firma Sibanye-Stillwater şi are o adâncime de 1000 de metri, cu 23 de niveluri.

„Toată lumea a scăpat”, a spus James Wellsted, purtătorul de cuvânt al firmei Sibanye-Stillwater. Wellsted a declarat că „sunt cazuri de dezhidratare şi de tensiune crescută, dar nimic serios”.

Africa de Sud este unul dintre producătorii importanţi de aur la nivel mondial, dar nivelul siguranţei în industrie este deseori unul controversat.

Accidentul ar fi avut loc atunci când o furtună a distrus un stâlp de electricitate din apropierea minei şi astfel s-a întrerupt curentul.

Vineri dimineaţă a revenit electricitatea şi astfel a fost din nou funcţional liftul.

„A fost foarte stresant, nu era destulă ventilaţie”, a spus Mike Khonto, unul dintre minerii captivi. „Din fericire, am putut primi mâncare şi apă”, a adăugat Khonto.

Minerii vor mâncai iar apoi se vor prezenta la spital pentru examinări medicale.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.