Noul coronavirus a ucis peste 590.000 de oameni în lume, relatează AFP care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei covid-19 în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BARCELONA REINTRĂ ÎN IZOLARE

Aproape patru milioane de locuitori ai aglomeraţiei Barcelonei sunt îndemnaţi de Guvernul regional ”să rămână acasă”, mai puţin în cazuri de primă necesitate, din cauza creşterii cazurilor de covid-19.

Autorităţile regionale au decis, de asemenea, să închidă cinemtografele, teatrele, discotecile, să interzică reuniunile de peste zece persoane, vizitele în azile de bătrâni şi să limiteze la 50% capacitatea barurilor şi restaurantelor.

ISRAELUL REIMPUNE RESTRICŢII

Guvernul israelian a decis să închidă anumite locuri publice, ”pentru a evita o izolare generală” din cauza numărului în creştere al noilor cazuri de covid-19 în ţară.

De vineri seara şi până duminică dimineaţa, ”magazinele (neesenţiale), centrele comerciale, saloanele de coafură şi de înfrumuseţare, bibliotecile, grădinile zoologice, piscinele, atracţiile turistice şi tramvaiele” sunt închise.

Restaurantele urmează să se limiteze la livrări şi vânzări de luat acasă în timpul săptămânii, iar sălile de sport urmează să fie închise pe o perioadă nedeterminată.

UN MILION DE CAZURI ÎN INDIA

India depăşeşte pragul de un milion de cazuri, în pofida unei multiplicări a restricţiilor sanitare şi reimpunerii izolării în vederea opririi răspândirii epidemiei.

A treia ţară din lume ca număr de contaminări, după Statele Unite şi Brazilia, gigantul asiatic înregistra vineri 25.602 de morţi la 1.003.832 de cazuri confirmate, potrivit datelor oficiale.

A doua cea mai populată ţară din lume a înregistrat aproape 700  de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore.

NOU FOCAR ÎN CHINA

Cel puţin cinci noi cazuri de covid-19 au fost descoperite la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, o vastă regiune în nord-vestul Chinei în care trăieşte minoritatea musulmană uigură, ceea ce alimentează temeri cu privire la o accelerare a contaminărilor.

Metropola cu 3,5 milioane de locuitori şi-a închis metroul, iar legăturile aeriene au fost reduse drastic vineri.

Prima ţară afectată de virus în 2019, China a reuşit să oprească în mod considerabil contagiunea, care a scăzurt în ultimele săptămâni la o mână de noi cazuri pe zi.

ACCELERARE A CAZURILOR LA MELBOURNE

Al doilea cel mai important oraş din Australia, Melbourne (sud-est) a înregistrat peste 400 de cazuri de covid-19 în 24 de ore - un record de la sfârşitul lui martie, în pofida unei reimpuneri a izolării în urmă cu peste o săptămână.

”Nu am depăşit criza, din contră”, a declarat Brett Sutton, însărcinat cu Sănătatea în statul Victoria, a cărei capitală este Melbourne.

După ce insula-continent a reuşit anterior să controleze epidemia, Melbourne înregistrează de la jumătatea lui iunie o accelerare.

PESTE 590.000 DE MORŢI

Pandemia s-a soldat cu cel puţin 590.000 de morţi, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP vineri, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), din surse oficiale.

Peste 13,8 milioane de cazuri au fost diagnosticate în mod oficial în 196 de ţări şi teritorii.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară - cu 138.360 de decese -, urmate de Brazilia (76.688 de morţi), Regatul Unit (45.119), Mexic (37.574) şi Italia (35.017 de morţi).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.