Afganistanul a înregistrat în primul semestru al anului 2017 un nou record al numărului de victime civile, cu 1.662 de morţi şi 3.581 de răniţi, a anunţat luni ONU, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O mare parte dintre victime (40%) au fost lovite de explozii – atentate, mine, dispozitive explozibile improvizate – dintre care aproape 20% în capitală, a anunţat Misiunea de Asistenţă a ONU în Afganistan, în raportul semestrial.

În primele şase luni din 2017, atentatele sinucigaşe şi atacurile complexe – de exemplu atunci când o maşină-capcană deschide calea pentru un comando armat – au antrenat moartea a 259 de civili, în timp ce 892 au fost răniţi – în creştere cu 15% faţă de 2016.

În acest număr sunt incluşi şi cei 92 de morţi şi 500 de răniţi din urma atentatului sinucigaş cu un camion-capcană comis pe 31 mai în cartierul diplomatic din Kabul.

Femeile (174 ucise, cu 23% mai multe ca în prima jumătate a anului 2016) şi copiii (436 ucişi, în creştere cu 9% faţă de prima jumătate a lui 2016) sunt cel mai des victime ale minelor sau raidurilor aeriene vizând poziţii ale insurgenţilor, talibanilor sau grupării Statul Islamic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.