Administraţia Biden este depăşită de un aflux de imigranţi la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, iar Guvernul american a fost nevoit să redeschidă centre de retenţie pentru minori, pe care Joe Biden a promis să le închidă, în care avocaţi denunţă condiţii sanitare deplorabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între imigranţii din acest val, care durează de mai multe săptămâni, la frontiera de sud, se află numeroşi copii neînsoţiţi.

În februarie, Poliţia frontierei (CBP) a reţinut 100.000 de imigranţi clandestini, inclusiv 9.457 de minori neînsoţiţi şi 19.246 de persoane venite în familie.

Numărul imigranţilor minori neînsoţiţi la frontiera cu Mexicul a scăzut în aprilie 2020 la cel mai mic nivel - 741 -, iar apoi a continuat să crească.

În decembrie, ultima lună întreagă de preşedinţie a lui Donald Trump, serviciile vamale au reţinut aproximativ 74.000 de imigranţi.

Departamentul american al Sănătăţii se ocupă în prezent de aproximativ 8.800 de imigranţi tineri.

Joe Biden a promis în campania eletorală să pună capăt politicii imigraţiei lui Donald Trump.

După ce a intrat în funcţie, noul preşedinte s-a angajat să şteargă ”o ruşine morală şi naţională” moştenită de la predecesorul său republican, şi anume despărţirea a mii de familii de imigranţi la frontiera de sud a Statelor Unite şi plasarea în retenţie a copiilor, în condiţii sanitare îngrozitoare.

Sute de copii imigranţi nu şi-au regăsit niciodată părinţii.

Biden a semnat rapid mai multe decrete vizând să corecteze răul cauzat de politica ”toleranţei zero” adoptată în primăvara lui 2019.

Unul dintre aceste decrete prevedea înfiinţarea unui Grup de lucru menit să identifice şi localizeze aproximativ 600 de copii izolaţi, cu scopul de a-i reuni cu familiile lor.

”Ultima administraţie a smuls efectiv copii din braţele familiilor lor (...), fără vreun fel de plan să-i reunească”, denunţa el atunci.

Însă intenţiile s-au lovit rapid de realitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.