Administraţia americană preconizează o accelerare a dezvoltării unui vaccin împotriva noului coronavirus cu obiectivul de a avea 100.000 de doze de vaccin până la sfârşitul anului, declară sub protecţia anonimatului un oficial de rang înalt de la Washington pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducători ai unor grupuri farmeceutice şi experţi au avertizat că teste clinice în vederea asigurării siguranţei şi eficatităţii unui vaccin durează de obicei minimum 12-18 luni.

O seriede agenţii din cadrul Departamentului american al Sănătăţii au prezentat luna aceasta proiecte de colaborare cu peste 15 companii framaceutice şi autorităţi europene de reglementare în vederea unei accelerări a dezvoltării unor vaccinuri şi tratamente împotriva noului coronavirus.

Aceste noi eforturi ale Washingtonului au fost dezvăluite de Bloomberg, care citează persoane la curent cu dosarul ce evocă o reuniune pe această temă, miercuri, la Casa Albă.

Potrivit Bloomberg, acest proiect - intitulat ”Operaţiunea Viteza Luminii” (”Warp Speed”), catalogat de presa americană drept un fel de Proiect Manhattan - prevede o colaborare a unor laboratoare private şi agenţii guvernamentale şi militare americane în scopul scurtării cu opt luni a perioadei dezvoltării vaccinului.

Preşedintele american Donald Trump l-a însărcinat  în martie pe secretarul Sănătăţii Alex Azar să accelereze dezvoltarea unuivaccin, iar oficiali din cadrul administraţiei au organizat, de trei-patru săptămâni, reuniuni în acest sens, dezvăluie Bloomberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.