Nimic nu justifică tratamentul la care este supusă minoritatea uigură în vestul Chinei, a criticat vineri adjunctul consilierului în probleme de securitate naţională al Casei Albe, Matt Pottinger, care a denunţat existenţa unor ”lagăre de concentrare” în regiunea Xinjiang, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Matt Pottinger, unul dintre principalii autori ai politicii americane privind Beijingul, a făcut această declaraţie în mandarină, într-o videoconferinţă organizată de cercul britanic de reflecţie Policy Exchange.

Experţi ONU şi organizaţii de apărarea drepturilor omului acuză că cel puţin un milion de uiguri şi membri ai altor minorităţi musulmane au fost  internaţi în lagăre de concentrare sau de reeducare în regiunea Xinjiang.

Beijingul neagă orice încălcare a drepturilor omului şi subliniază că este vorba despre o reeducare menită să eradicheze terorismul şi extremismul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.