Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro nu a vrut niciodată să cumpere vaccinuri Covid-19 şi s-a bazat iniţial pe imunitatea de turmă în lupta împotriva coronavirusului, a declarat senatorul care conduce ancheta Camerei Superioare cu privire la gestionarea crizei de către guvern, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu, senatorul Renan Calheiros a declarat vineri că este prea devreme pentru a spune dacă Bolsonaro a comis vreo infracţiune în gestionarea crizei de sănătate publică şi că sunt necesare mai multe investigaţii.

"Preşedintele a negat mai întâi boala, a numit-o gripă şi apoi a argumentat împotriva izolării sociale şi lockdown-ului. Apoi a minimizat folosirea măştilor şi a încurajat oamenii să se strângă în număr cât mai mare. El a crezut în imunitatea de turmă. Acesta este motivul pentru care nu a vrut niciodată un vaccin", a spus Calheiros despre Bolsonaro, menţionând că preşedintele a evitat să folosească mai devreme miliarde de dolari deblocaţi de Congres pentru a cumpăra vaccinuri.

Biroul preşedintelui nu a răspuns deocamdată la afirmaţiile lui Calheiros.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.