Mai mulţi activişti kurzi au atacat ambasada Iranului din Paris, iar Teheranul acuză poliţia franceză că a reacţionat târziu, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de presă Fars a raportat că aproximativ 15 activişti kurzi au ars steagul Iranului în faţa ambasadei din capitala franceză, vineri, şi au spart mai multe geamuri cu pietre. 

În plus, ei au aruncat cu extinctoare şi computere în poartă, însă nu au reuşit să pătrundă în incintă.

„Guvernul francez ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a proteja misiunea diplomatică iraniană din acea ţară”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bahram Quasemi, citat de agenţia naţională de presă din Iran, IRNA. „Din păcate, poliţia franceză nu a ajuns în timpul în care era de aşteptat, deşi atacatorii erau membri ai unei organizaţii teroriste”.

Qasemi a mai spus că unii dintre atacatori au fost arestaţi.

Tehranul a acuzat Franţa că susţine grupurile opozante care caută să răstoarne republica islamică şi sunt catalogate de statul iranian drept organizaţii teroriste.

Săptămâna trecută, Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene au lansat şapte rachete spre cartierul general din nordul Irakului al PDKI (Partidul Democrat al Kurdistanului Iranian), grup armat de opoziţie care luptă pentru o autonomie mai mare a comunităţii kurde din Iran.

Potrivit presei iraniene, cel puţin 11 oameni au fost ucişi.

Franţa a recomandat deja diplomaţilor şi oficialilor din Ministerul de Externe să îşi amâne pentru o perioadă nedeterminată toate călătoriile în Iran care nu sunt urgente, susţinând că atitudinea Teheranului faţă de Franţa este una din ce în ce mai dură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.