Activista adolescentă Greta Thunberg a sosit marţi în Europa după o călătorie de 21 de zile peste Atlantic, la bordul unui catamaran, pentru a participa la summitul ONU referitor la schimbările climatice de la Madrid, unde va invoca furia tinerilor la nivel global împotriva politicienilor care întârzie măsurile în domeniul climei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lumea subestimează forţa copiilor furioşi”, a declarat suedeza reporterilor şi susţinătorilor ei, veniţi să o primească la debarcarea de pe catamaranul La Vagabonde, în Portugalia.

”Sunt furioşi şi frustraţi”, a mai spus ea.

Perspectiva unei noi intervenţii curajoase a tinerei de 16 ani, a cărei capacitate de a-i critica pe politicieni a inspirat o mişcare globală de protest, i-a electrizat pe delegaţii mai tineri de la discuţiile internaţionale referitoare la climă care au loc în Spania.

În luna septembrie, Greta Thunberg  şi-a transmis mesajul la un summit de o zi referitor la climă care a avut loc la adunarea Naţiunilor Unite din New York, spunând liderilor ”mi-aţi furat visele”. Ea a navigat înapoi în Europa pentru  cea mai recentă rundă de discuţii.

Thunberg a petrecut ziua de marţi în Portugalia, întâlnindu-se cu activişti ai climei, înaitne de a pleca spre Madrid, unde au loc negocieri.

Carolina Schmidt, ministrul Mediului din Chile, care prezidează negocierile, a spus că speră ca prezenţa lui Thunberg să galvanizeze angajamente mai ambiţioase din partea guvernelor. Discuţiile au rolul să impulsioneze Acordul de la Paris, convenit în 2015, pentru a se evita o creştere catastrofală a temperaturilor.

”Avem nevoie de acea forţă extraordinară pentru a intensifica măsurile în domeniul climei. Avem nevoie de Greta cu toată forţa ei”, a declarat Schmidt la televiziunea Reuters.

Vremea tot mai imprevizibilă, cu incendii de vegetaţie în Australia şi California şi inundaţii în Europa a amplificat senzaţia de urgenţă, din jurul summitului de două săptămâni din Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.